Home
Radio's
  Sony
   ICR-4800
   ICF-SW1
   ICF-7600D
   XDR-S41D
Luidsprekers
Diversen
Buizen
Nostalgie
Links
Te koop

 

Digitale wereldontvanger
Draagbare, microprocessorgestuurde, frequentie-gesynthetiseerde ontvanger voor algemeen bereik met drukknop-afstemming en opslag voor maximaal tien favoriete stations. Voorzien van een 12/24 uur digitale klok en timer en gevoed door zes AA batterijen (2 voor de computer en de klok en vier voor de radio). Netvoeding is mogelijk met behulp van een 6 volt adapter. Op middellange en lange golfbanden wordt een interne ferrietantenne gebruikt. De uitschuifbare antenne aan de bovenzijde wordt gebruikt voor FM en de kortegolf. Een externe draadantenne kan worden aangesloten met behulp van een 3,5 mm jackplug, die ook wordt gebruikt voor oortelefoons. De huls kan worden verbonden met aarde en de punt moet worden aangesloten op de antennedraad. Als deze aansluiting wordt gebruikt, wordt de interne ferrietantenne losgekoppeld en worden de middellange en lange golven gedempt. Het frequentiebereik is 153 kHz tot 26,100 MHz continue en FM van 87,6 tot 108 Mhz. Geļntroduceerd in 1983. 
De Sony ICF-7600DS heeft een frequentiebereik van 153 kHz tot 29,995 MHz continue en FM van 76 tot 108 Mhz. Dit model heeft een BFO en kan worden gebruikt om naar enkelzijbandtransmissies te luisteren. Deze ontvanger werd geļntroduceerd in 1987.
Aan de linkerzijde zit een draagriempje, een gevoeligheidsschakelaar, een aansluiting voor een stereo oortelefoon (18Ω), een aansluiting voor een opname-apparaat en de aansluiting voor de netvoeding. Aan de rechterzijde zit een knop voor fijnafstemming (te gebruiken met de knop ernaast, die schakelt naar SSB-ontvangst), een toonschakelaar en de volumeknop. Aan de bovenzijde zit de hoofdschakelaar voor de stroomvoorziening. De tijd kan door een knop aan de achterzijde worden vastgelegd.
Door middel van de knoppen AM en FM en de cijfertoetsen kan een frequentie worden ingetoetst. De ontvanger stemt dan af op de gevraagde frequentie door op "execute" te drukken. Stations kunnen worden vastgelegd onder een cijfertoets door tegelijk op "Enter" en een nummer tussen 0 en 9 te drukken. Met de pijltoetsen kan handmatig worden afgestemd. Een rood lampje rechts naast de afstemschaal licht op bij juiste afstemming. Verder kunnen de tijd en een inschakelmoment worden ingesteld.
De oorspronkelijke prijs was DM 560,-
Gegevens  
Serienummer  
Gemaakt in: 1983
Productieperiode: 1983-1987
Aangeschaft in: 1983
Voltages: 3 volt (2 x AA) + 6 volt (4 x AA) of adapter)
Afmetingen (b×h×d): 17,8 x 10,5 x 3,3 cm
Gewicht: 700 gram, incl batterijen

 

 

 

 

Wat werd er in 1983 uitgezonden?

 

Luister naar "O grande amor", door Stan Getz, opgenomen op 18 februari 1983 in Stockholm

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 27 januari 2021