Home
Radio's
  Sony
    Sony radio's
Luidsprekers
Diversen
Buizen
Nostalgie
Links
Te koop

 
Op 7 mei 1946 werd Tokyo Tsushin Kogyo K.K. (Tokyo Telecommunications Engineering Corporation) opgericht, de voorloper van het latere Sony. Het bedrijf startte klein, met een kapitaal van 190,000 yen en ongeveer 20 medewerkers.
Masaru Ibuka, de oprichter, formuleerde als doel van het bedrijf "het vestigen van een ideale fabriek met een geest van vrijheid en openheid om via technologie een bijdrage te leveren aan de Japanse cultuur."
Sony probeerde "te doen wat nog niet eerder was gedaan" en produceerde vaak als eerste een product dat nog niet eerder in Japan of wereldwijd gemaakt was.

Een van de eerste producten was de Type-G bandrecorder die in 1950 op de markt kwam. De TR-72 uit 1955 was de eerste Japanse transistorradio, net iets later uitgebracht dan de allereerste transistorradio van het Amerikaanse Recency. Daarna volgde een grote reeks transistorradio's.

Bij de introductie van een geheel getransistoriseerde kleurentelevisie was Sony wel de eerste; in 1960 kwam de TV-8-301 op de markt.
Omdat men graag een internationalere bedrijfsnaam wilde, werd in 1958 gekozen voor de naam Sony. In 1960 werd een vestiging geopend in de VS. Brandsteder Electronics werd de Nederlandse vertegenwoordiger van Sony; in 1988 ging Brandsteder volledig op in Sony Nederland.
In het begin van de jaren '80 van de vorige eeuw dreigde het bergaf te gaan met Sony, maar net op tijd werd besloten samen met Philips de compact disc te gaan ontwikkelen. In 1982 kwam dit product op de markt. Eind jaren '80 werden CBS Records en Columbia Pictures opgekocht. De bedrijven gingen verder als Sony Music Entertainment en Sony Pictures Entertainment. In 1994 kwam Sony met hun Play Station. Toch bleef verder succes uit.
Na jaren van financiŽle verliezen werd voorgesteld om de focus van Sony als elektronicabedrijf te verschuiven naar drie groeiende domeinen, namelijk mobiele technologie, gaming en beeldtechnologie.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 24 november 2018