Home
Radio's
 Radio Compagnie Amsterdam
    Model II
Luidsprekers
Diversen
Buizen
Nostalgie
Links
Te koop

 
Vierlamps eenkrings rechtuitontvanger voor batterijvoeding
Eikenhouten kastje met ebonieten front in de stijl van de Amsterdamse School. Aan beide zijkanten zijn drie gezwarte, naar boven doorlopende pootjes aangebracht. Onder het front zit een halfronde buiklade, waarin een complete spoelenset en ander materiaal kan worden opgeborgen. De kast heeft een scharnierend deksel. Gezien het gebruikte materiaal en de afwerking van de kast, lijkt de radio te zijn gemaakt in een kleine werkplaats.
Rechtsboven zitten drie spoelhouders met twee beweegbare en één vaste spoel, daaronder twee afstemknoppen, links de antenneafstemming. Tussen de beide koppen zit een schakelaar die omgezet kan worden voor golflengtes boven de 2000 meter. Rechts drie reostaten met daaronder verschillende aansluitbussen voor koptelefoon en/of luidspreker. Boven de middelste reostaat bevindt zich een aan/uit schakelaar. Aan de achterzijde zitten de aansluitsnoeren voor de verschillende spanningen.
 Gegevens Buizen  
Serienummer: 52
Afmetingen (h×b×d): 35 × 50,5 × 27,5 cm
Bouwjaar: ±1926
Aangeschaft in: 2008
Voltages: 4 / 45 / 90 V
   

Klik op een buis voor meer informatie

Schema

Wat werd er in 1926 uitgezonden?

 

Luister naar "Fascinating Rhythm", door het orkest van Percival Mackey, met zang van Monty Woolf, opgenomen op 19 maart 1926

Bovenaanzicht
Buizenbezetting v.l.n.r.: Philips A410, A409, A415, B406. De transformatoren zijn van het Duitse merk Körting; weerstand en condensatoren van het Amerikaanse merk Megamold (Brooklyn, New York). De beide variabele condensatoren (Selektor Type 1) zijn gefabriceerd in Duitsland en niet alleen voorzien van de aanduidingen D.R.G.M en D.R.P.a. maar ook van het logo van Teva, N.V. Maatschappij voor Technische Verbruiksartikelen, Amsterdam.
Garantiebewijs aan de binnenzijde van het deksel Zijaanzicht van de ontvanger

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op zondag 28 april 2019