Home
Radio's
  Péricaud
    Bèta
    Trisodyne 4254
Luidsprekers
Diversen
Buizen
Nostalgie
Links
Te koop

 
Vierlamps superheterodyne batterijontvanger
Gemaakt door Societé des Etablissements Péricaud (SEP), Paris. Met de volgende buizen: ruimteladingstriode met derde rooster (trigrille, DARIO R69) oscillator en mengbuis, een andere (Cyrnos) trigrille, (waarschijnlijk ook een R69) middenfrequent versterker, triode (R78?, nu A410) roosterdetector, penthode (DARIO R79) eindbuis. Omschakelbare "transformateur" (GO/PO). Houten kast, bekleed met blauw linnen en zwart metalen front. De oorspronkelijke prijs was 700 Frank.

Voor een reparatieverslag zie: http://www.hupse.eu:80/radio/repair/Pericaud4254.htm

Meer over de R69 trigrille
Voor zover ik weet is deze Dario buis maar gedurende een paar jaar gemaakt. De buis heeft een nogal dubieus eerste rooster. De buis heeft 4 pennen en twee extra pennen aan de buitenkant van de voet, een extra voor het eerste rooster en een extra voor het derde rooster. Het extra rooster G1 (verbonden met een positief voltage) werd geacht wat extra emissie te genereren door de ruimtelading te verminderen. Péricaud gebruikte deze buizen in een aantal modellen als een soort unieke verkoopstunt maar de productie werd al snel gestaakt. Om problemen te voorkomen konden de buizen in de meeste gevallen makkelijk worden vervangen door een normale "bigrille", zonder dat functionaliteit verloren ging. (Niet bij de eerste buis in dit model).
Gegevens Buizen
Serienummer: BP1254
Afmetingen (h×b×d): 25 × 37 × 22  cm
Gemaakt in: 1928
Aangeschaft in: 2006
Verkocht in: 2009
Klik op een buis voor meer informatie

Schema

Wat werd er in 1928 uitgezonden?

 

Luister naar "Amour De Gitane", door Jean Vaissade (acc), "Jiango Renard" (g), Francesco Cariolato (xyl), opgenomen in Parijs in juni 1928

Binnenzijde
De antennespoel (links achter) ontbreekt.
Onderzijde
Van links naar rechts de lf trafo, afstemcondensator, ontkoppelcondensator, 2e mf trafo, volumeregelaar, antennecondensator, 1e mf trafo.
Advertentie in Le Haut Parleur, 28 oktober 1928
Schakelbare "transformateur" oscillatorspoel Reclame voor het Trisodyne-principe van Péricaud

This page was last edited on 06.09.2022