Home
Radio's
 HARO
  Harophone Type I
  Wisselstroomonvanger
Luidsprekers
Diversen
Buizen
Nostalgie
Links
Te koop

 

Drielamps (+ gelijkrichter) wisselstroomradio
In eikenhouten kast met frontplaat van gekleurd pertinax. De goudkleurige opdruk "Harophone" tussen de beide afstemcondensatoren is vervaagd en op de foto niet zichtbaar. Geschikt voor ontvangst op de middengolf en op de lange golf. Uitgevoerd met een hoogfrequent, een detector en een laagfrequent buis.
De radio werd gemaakt met onderdelen van de firma Waldorp in Den Haag. Het gaat om een ontvanger van het type Waldorp WP, uitgevoerd als bouwdoos. Voor deze bouwdoos werd in 1930 geadverteerd in de radiogids van de VARA (zie hieronder). In deze advertentie wordt gerefereerd aan een Philips licentiesticker en dit toestel heeft deze licentiesticker ook. De afwijkende afstemknoppen wijzen ook in de richting van een bouwdoos. De bouwdoos kon worden geleverd met of zonder schaalverlichting en/of pick-up ingang.
De knoppen van links naar rechts: standenschakelaar voor volumeregeling, primaire afstemming, golflengteschakelaar (twee middengolfbereiken en lange golf), secondaire afstemming, terugkoppeling. Aan de achterzijde aansluitingen voor de netstekker, een luidspreker, een aardebus en drie antenne-ingangen.
Gegevens Buizen Schema
Serienummer: Kast 50693, later omgenummerd naar 50793, chassis 3114
Afmetingen (bhd): 48,5  28,5  28,5 cm
Bouwjaar: 1930
Aangeschaft in: 2011
Voltage: 125 volt ~
 

Klik op een buis voor meer informatie

 

Klik op het schema om het te vergroten

Wat werd in 1930 uitgezonden?

 

Luister naar "Dancing on the Ceiling" door het orkest van Van Phillips, met zang van Maurice Elwin, opgenomen op 12 november 1930

Bovenzijde
Een Philips licentieplaatje is aangebracht op een omgebogen lip van het chassis.

Achterzijde
Onderzijde
De opvallende blauwe Philips blokcondensatoren werden in 1930 op de markt gebracht
Advertentie voor de Harophone bouwdoos in de radiogids van de VARA van 16 augustus 1930

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 27 april 2019