Home
Radio's
 HARO
   HARO radio's
Luidsprekers
Diversen
Buizen
Nostalgie
Links
Te koop

 

Gestart in 1926 in de Smitsstraat 153 in Den Haag. In Amsterdam werd Harophone vertegenwoordigd door de Amsterdamsche Radio-Onderneming. Er lijkt enige jaren een samenwerking te zijn geweest tussen de HARO en het Radio-Technisch Bureau Broadcast, eveneens uit Den Haag. In verschillende advertenties biedt Broadcast Harophone toestellen aan, en in een artikel in Het Vaderland van 10 november 1928 (hierboven) wordt zelfs gezegd dat Broadcast de maker is van Harophone toestellen.
Radio-Technisch Bureau F. Hofenk in Leeuwarden was de vertegenwoordiger voor de noordelijke provincies.
Men bracht een tiental verschillende types op de markt: de modellen I, II, III, IV, V en VI. Deze modellen waren allemaal gebaseerd op het vierlamps toestel Type I maar weken af in behuizing. Daarnaast werd nog een goedkopere variant van type I op de markt gebracht onder de naam "Populair". Verder werden drie kortgolfontvangers gemaakt van het type 1a (met 2, 3 en 4 lampen uitgerust). Later kwamen de wisselstroommodellen W en WP en de Harophone-Solodyne op de markt. Type I werd ook nog gebouwd als Harophone type G; het verschil met Type I werd omschreven als: "als type I, doch van de beste onderdeelen en sierlijke uitvoering". In 1930 introduceerde men tenslotte een bouwdoos, gebaseerd op het type WP, wellicht in een poging om van een restpartij af te komen.

HARO was waarschijnlijk eerder een groothandel dan een fabrikant. Men bleef actief tot en met 1930. Latere toestellen werden gemaakt door de firma Waldorp.

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 08 september 2018