Home
Radio's
  Watt Radio
    Watt Radio radio's
Luidsprekers
Diversen
Buizen
Nostalgie
Links
Te koop

 
Watt Radio wordt opgericht in 1924 in Turijn in de Via Cibrario 39 in de wijk San Donato op initiatief van  Giuseppe Soffietti onder de naam Rag. G. Soffietti & C., door overname van een fabriek van elektrisch materiaal. De activiteiten zijn in eerste instantie gericht op de productie en verkoop van onderdelen voor radio's.
In 1928 wordt het bedrijf een naamloze vennootschap onder de naam Watt Radio, Fabbrica Conduttori Elettrici Isolati S.A. Het bedrijf maakt vanaf dat moment complete radio-apparatuur en het volgende jaar lanceert het het model Watt Triumph, dat wordt gevolgd door model Watt Small (vanwege
het compacte formaat). In 1932 komt de Rapsodo op de markt, een superheterodyne met 8 buizen.
In de jaren dertig wordt de productie van Watt Radio uitgebreid tot andere categorieën van apparatuur, zoals laagfrequentversterkers, foto-elektrische cellen en elektro-akoestische apparatuur, zoals microfoons. Watt Radio wordt daarmee een van de belangrijkste Italiaanse industrieën op het gebied van huishoudelijke elektronische producten.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog loopt de fabriek ernstige schade op als gevolg van de bombardementen op de hoofdstad van Piemonte. De activiteiten worden in 1948 hervat, nu ook op het gebied van televisie. In samenwerking met de RAI start men met experimentele televisie-uitzendingen, die in 1954 leiden tot de de eerste uitzendingen van de zender Turijn Eremor, "Channel C".
In 1958 wordt het bedrijf omgevormd tot een commanditaire vennootschap, verandert de naam in Watt Radio S.a.s. di G. Soffietti & C., en verhuizen het hoofdkantoor en de fabriek naar een nieuw gebouw in de Via Bistagno 10 in de wijk Santa Rita.
Watt Radio maakt de eerste full-color TV in Italië (waarmee men ook aanwezig is op de "Internationale Tentoonstelling van Radio en Televisie" in 1964 in Milaan).
In de jaren zeventig komt het bedrijf in moeilijkheden, veroorzaakt door agressieve buitenlandse concurrentie. Deze situatie leidt kort daarna tot liquidatie van het bedrijf.
In 1975 wordt het merk overgenomen door Piemonte Elettronica S.r.l. van Alfonso Cassin en Francesco Novarese met hoofdkantoor en fabriek in Brandizzo, Turijn, waar televisietoestellen worden geproduceerd en in de jaren negentig ook decoders voor betaaltelevisie.
Het bedrijf wordt later Watt Radio Srl, dat na 2000 is gevestigd is in Beinasco. Momenteel verkoopt en repareert het bedrijf lcd-tv's en LED's.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 19 april 2017