Home
Radio's
  Sonora
    Sonora radio's
Luidsprekers
Diversen
Buizen
Nostalgie
Links
Te koop

 
Sonora was oorspronkelijk een Amerikaanse fabrikant van carillions, opgericht in 1906 als Sonora Chimes Co. Het logo, een bel, verwijst daar nog naar, evenals de slogan "Clear as a Bell". Enige tijd later begon Sonora als Sonora Phonograph Company met de verkoop van grammofoons, vervaardigd door het Zwitserse bedrijf Paillard, maar uiteindelijk werd deze activiteit gestopt als gevolg van juridische problemen.
In Amerika werd het bedrijf vooral bekend door de verkoop van grammofoons van goede kwaliteit. Rond 1924 werd ook begonnen met het verkopen van radio's. In 1930 ging het bedrijf failliet en werd later opnieuw opgericht als Sonora Radio and Television Corp.
In 1932 werd een vestiging van het bedrijf opgericht in Frankrijk als Sonora SA. In Frankrijk groeide het bedrijf gestaag terwijl het met het moederbedrijf in Amerika minder goed ging. Aanvankelijk werden de radio's ge´mporteerd uit de Verenigde Staten, vanaf 1933 werden ze geproduceerd in Frankrijk, in de fabriek in Puteaux, bij Parijs, 5, rue de Mairie. De radio's waren in Frankrijk populair door hun "Amerikaanse" uitstraling.
In het midden van de jaren '50 van de vorige eeuw fuseerde Sonora met Continental Edison. Het verdween in 1957 door faillisementen en hergroeperingen.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 03 december 2016