Home
Radio's
  Schaleco
    Schaleco radio's
Luidsprekers
Diversen
Buizen
Nostalgie
Links
Te koop

 

In 1923 wordt Schackow, Leder & Co. opgericht in Berlijn. Vanaf 1933 noemt het bedrijf zich Schaleco Radio GmbH.

In de 20er jaren krijgt Schaleco een goede naam met een aantal bijzondere modellen. Daartoe behoren een 4-krings bouwpakket "Standard Neutro IV" met zes buizen uit 1927 en een Bandfilter-Super met 8 buizen uit 1932. Vooral radioamateurs zijn erg te spreken over de bouwpakketten.

In 1936 ontwikkelt Hans-Joachim Stanienda een goedkope kofferontvanger en krijgt daarvoor een prijs van de Wirtschaftsstelle Deutscher Rundfunk-Grosshändler. Deze "Deutscher Olympia-Koffer" werd in kleine oplage van ca. 3000 apparaten uitsluitend bij Schaleco gebouwd. Het is een tweekringer met goede ontvangsteigenschappen en, dankzij een permanent-dynamische luidspreker, ook een goede geluidsweergave.

In de jaren voor de oorlog is Schaleco een van de belangrijkste producenten van Volksempfänger en DKE's (Deutscher Kleinempfänger)

Bombardementen in 1944 en 1945 maken een einde aan de productie door volledige verwoesting van het fabriekscomplex. Na de oorlog concentreert Schaleco-Technik zich op het maken van elektrolyten.

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 03 december 2016