Home
Radio's
  Havened
    Havened radio's
Luidsprekers
Diversen
Buizen
Nostalgie
Links
Te koop

 
Havened was een Haagse handelsfirma die vanaf 1925 als fabrikant en groothandel met radio's en onderdelen op de markt kwam. De officiŽle naam van het bedrijf luidde "Radio Technisch Handelsbureau Havened". Het werd opgericht door B.J.E. Grobben; M.J.F Vintges was van 1927 tot en met 1928 medefirmant.
Het bedrijf was in 1925 en 1926 gevestigd in de De Carpentierstraat 104 in Den Haag; later in 1926 was het adres Mariastraat 34. In 1928 werd verhuisd naar de Acaciastraat 51. 
Havened was o.a. hoofdvertegenwoordiger van het Franse "Au Pigeon Voyageur" (opgericht in 1919 door Georges Dubois), dat de merknaam  "Audios" ook gebruikte. Of alle toestellen die in Nederland door Havened zijn uitgebracht ook uit
Frankrijk kwamen lijkt onwaarschijnlijk. Het Franse beeldmerk is weliswaar identiek aan het Nederlandse maar in advertenties komt een aantal malen de tekst "van degelijk Nederlandsch fabrikaat" voor. Een aantal toestellen wordt in advertenties getoond met Nederlandse opschriften op de voorzijde.
Radio's werden tot ongeveer 1930 verkocht. Eind 1930 werd het bedrijf in Den Haag uitgeschreven uit het Handelsregister. De firma verhuisde naar Dordrecht maar daar zijn waarschijnlijk geen activiteiten meer ontplooid. Uit een advertentie uit 1932 bleek dat de laatste Audios wisselstroomtoestellen bij de detailhandel werden opgeruimd voor f 50,-.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op maandag 14 oktober 2019