Home
Radio's
  Eagle Engineering
    Eagle Egineering radio's
Luidsprekers
Diversen
Buizen
Nostalgie
Links
Te koop

 
Eagle Engineering Co., Ltd. werd gestart in 1911, door een overname van het bedrijf Eagle Works in The Saltisford, Warwick, dat daarvoor in handen was van William Glover & Sons, wagenmakers en werktuigenfabriek.

Chakophone beeldmerk

In 1919-1920 werd niet ver daar vandaan, Champ Kay and Company gestart door Guy Henry Champ en zijn partner George Ernest Osborne Kay. Het bedrijf verrichtte reparaties aan auto's, repareerde en reviseerde startmotoren en verlichting en zorgde voor het opladen van de accu's.
Eagle Engineering Co. Ltd. factory in 1921
In 1922 begonnen de compagnons met het maken van radio-ontvangers en bood men ook onderdelen aan. Er was een ontvangstinstallatie, zodat klanten konden horen hoe de draadloze ontvangst klonk.
In 1923 werd het bedrijf ingebracht in de Eagle Engineering Company. Champ Kay and Company werd een aparte "Electrical and Wireless" afdeling van Eagle. Behalve met het verichten van alle voorkomende elektrische werkzaamheden werd ook doorgegaan met het verkopen van accu's, omdat Champ Kay de vertegenwoordiging had van Exide. Daarnaast werd een begin gemaakt met het maken van de eerste Chakophone radio's. Het handelskantoor van Eagle Wireless Suppy Co. Ltd. was gevestigd in 8 Great Russell Street, London, W.C.1.
Eagle was een allround fabrikant van (vrachtwagen)chassis en men bood werk aan werklieden met zeer uiteenlopende vakkennis, dus men was snel aangepast aan het maken van radio's.
In de periode van 1923 tot 1936 werd een breed scala van Chakophone radio's gemaakt, eerst in de  fabriek van Eagle zelf, later in het pand van een voormalige brouwerij achter de fabriek. Chakophone was op iedere radiobeurs aanwezig, tot het begin van de jaren dertig. Vanaf die tijd tot 1936 ging het minder goed met de verkoop van radio's en in 1936 werd de radioafdeling van Eagle opgeheven.
George Kay vertrok naar Birmingham en Guy Champ begon een radiowinkel met een agentschap voor Murphy radio's, The Eagle Wireless Supply Co. Ltd. in Smith Street, Warwick. Hij overleed op 31 maart 1951.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op dinsdag 23 januari 2018