Home
Radio's
  Dyna
    Dyna radio's
Luidsprekers
Diversen
Buizen
Nostalgie
Links
Te koop

 

Dyna logo

Het bedrijf Dyna werd in 1921 opgericht door A.C.A. Chabot. Het adres was rue Richer 43 in Parijs. Chabot was een belangrijk radiopionier die van 1909 tot 1921 verbonden is geweest aan Etablissements Péricaud waar hij voornamelijk heeft gewerkt aan kristalontvangers. Tijdens de Eerste Wereldoorlog diende hij in een genieregiment bij een bataljon van radiotelegrafisten. Na zijn diensttijd kwam hij weer terug bij Péricaud, waar hij het bedrijf leidde tot 1921.
Eenmaal zelfstandig maakte Chabot in zijn Parijse ateliers, 3 rue Moreau Hegesippus, naast kristal- en buizenontvangers, een grote
verscheidenheid aan onderdelen voor experimenterende radioliefhebbers, zoals seinsleutels, spoelen, condensatoren, schakelaars en soldeerapparaten. Verder was hij actief bij het zoeken naar mogelijkheden voor het gebruik van de korte golf.
Het bedrijf bleef actief in de radio-industrie, met name op het gebied van marine en scheepvaart, tot het in 1983 in financiële problemen kwam. In 1989 werd het faillissement uitgesproken.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 03 december 2016