Draagbare batterijradio
van cremewitte kunststof, die ook op het lichtnet kan worden gebruikt. Instelbare voltages: 110, 125 en 220 volt. De stationsschaal (tevens luidsprekergrille) is van doorzichtig polystyreen. In het onderste compartiment is ruimte voor twee (oplaadbare) 67,5 V batterijen en twee D batterijen voor de gloeistroom. Aan de onderzijde van het front is een venstertje met een klein afstemoog aangebracht.
De superheterodyne radio (6 kringen, MF: 445 kHz) is erg gevoelig door het toepassen van HF voorversterking.
De knoppen van links naar rechts: anodebatterijen laden/ batterijvoeding/netvoeding/uit, volumeregeling, afstemming, golflengtebereik.
De radio heeft drie banden: lange golf (770 tot 2000 meter), middengolf (188 tot 580 meter) en korte golf (19,2 tot 51,7 meter.) De radio beschikt over meerdere antennes. In de afschroefbare achterwand is een raamantenne aangebracht die door middel van twee penverbindingen op de radio wordt aangesloten. Deze antenne wordt gebruikt voor de middengolf. De uitklapbare raamantenne (foto rechts) wordt gebruikt voor ontvangst van de korte golf. Een interne ferrietantenne wordt gebruikt voor ontvangst op de lange golf.
De radio werd gemaakt door Philips France en was leverbaar in meerdere kleuren.
Gegevens Buizen  
Serienummer: 12.346
Afmetingen: 26 x 24,6 x 12,3 cm
Bouwjaar: 1954
Gekocht in: 2014
Klik op een buis voor meer informatie

target="_blank" Schema

Wat werd er in 1954 uitgezonden?

 

Luister naar "Half Nelson" door het Sacha Distel Kwintet, Sacha Distel (g), Hubert Fol (as), René Urtreger (p), Pierre Michelot (b), Baptiste "Mac Kac" Reilles (d), opgenomen in Parijs in mei 1954

Achterzijde
De achterzijde met weggenomen achterwand
Onderin is plaats voor de batterijen of voor het netsnoer.
Achterwand met ingebouwde antenne met 2-pens verbinding (rechts).

Advertentie voor de LF449AB

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op zondag 28 april 2019