Home
Radio's
  Minimax
    Populair
Luidsprekers
Diversen
Buizen
Nostalgie
Links
Te koop

 

Inductieve drielamps batterijontvanger
In donkerbruin gebeitst eikenhouten kastje met ebonieten front en bovenzijde.
Op het bovenpaneel zitten de drie spoelen (de voorste en de achterste beweegbaar) en de 3 buizen. De aansluitingen en knoppen van links naar rechts: een antenne- en aardbus, de afstemknop met fijnafstemming, een potentiometer voor het instellen van de detector, een reostaat voor de gloeistroom en een aansluiting voor een luidspreker of koptelefoon.
Aan de achterzijde zitten zeven aansluitingen waarop de verschillende spanningen (gloeistroomaccu, twee anodespanningen en twee negatieve roosterspanningen) kunnen worden aangesloten.
Het toestel is ook geschikt voor ontvangst op de korte golf (toen ultra korte golf genoemd). Philips begon in 1927 met op het voormalige Nederlands-IndiŽ gerichte uitzendingen via de Phohi (Philips Omroep Holland-IndiŽ).
De oorspronkelijke prijs was f 65,- (inclusief 8 spoelen). Compleet met drie lampen, een Tefag Cornet luidspreker (foto hiernaast), batterijen en een accu was de prijs f 125,-.

 

Tefag Cornet luidspreker

Gegevens  
Serienummer:  
Afmetingen (b◊h◊d): 28,3 ◊ 17,5 ◊ 12 cm
Bouwjaar: 1927
Aangeschaft in: 2019
Voltages: 4V/100V
Gewicht: 2,3 kg
Buizen  
Klik op een buis voor meer informatie

Schema
   

Wat werd er in 1927 uitgezonden?

 

Luister naar "There's one little girl who loves me" door het orkest van Stan Greening, gezongen door Harry Robinson, opgenomen op 1 december 1927

Achterzijde

Advertentie voor de Minimax Populair uit 1927

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op donderdag 10 oktober 2019