Vierkrings rechtuitontvanger
Voor ontvangst op middengolf en lange golf. Houten kast met notenfineer, gezwarte pootjes, bakelieten ornament in de vorm van een rijzende zon voor de luidspreker en bakelieten rand rond de beide golflengteschalen. Gebouwd door Van der Heem & Bloemsma, Den Haag. Het ontwerp is van Otto van Tussenbroek. Datumstempel op het condensatorblok: 29 augustus 1933.
De knoppen zijn aan de zijkant en aan de achterzijde uitgevoerd. Links de knop voor aan/uit en volumeregeling en de golflengteschakelaar, rechts zit de afstemknop. Aan de achterzijde zijn een toonregelknop en een gevoeligheidsschakelaar aangebracht en aansluitingen voor een grammofoon en een extra luidspreker. Het linker venster toont het bereik van de lange golf, het rechter het middengolfbereik. Afhankelijk van de stand van de golflengteschakelaar is een van beide vensters verlicht. Het toestel heeft een elektrodynamische luidspreker. Het uitgangsvermogen is 5 Watt.
De radio is uitgerust met een bandfilterschakeling en automatische volume/fading regeling.
De oorspronkelijke prijs van de radio was f 220,-
De KY130 kwam samen met de populairdere KY126 op de markt; de KY130 werd in advertenties voor de KY126 wel genoemd maar er werd niet apart voor het toestel geadverteerd. De prijzen van beide toestellen, f 142,50 en f 220,- kwamen exact overeen met die van de Philips 834A en de Philips 634A die in hetzelfde jaar uitkwamen.
De sterk beschadigde celluloid golflengtebandjes werden opnieuw gedrukt door de firma Blendomatic in Eindhoven.
Gegevens Buizen  
Serienummer: 1221
Seriegrootte: 1100
Afmetingen: 50 41 26 cm
Bouwjaar: 1933
Aangeschaft in: 2012
   

Klik op een buis voor meer informatie

Schema
Gebruiksaanwijzing

Wat werd in 1933 uitgezonden?

 

Luister naar "Alabama Swing" door Dansorkest The Ramblers, opgenomen in de Phohi-studio, Hilversum, begin augustus 1933

Achterzijde met achterwand
Achterzijde met zicht op het chassis
Onderzijde van het chassis
Afbeelding uit een Erres productfolder

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 27 april 2019