Home
Radio's
  Radio Instruments
    Radio Instruments radio's
Luidsprekers
Diversen
Buizen
Nostalgie
Links
Te koop

 

Radio Instruments logo
R.I., Radio Instruments Ltd. werd opgericht in 1915 in Londen. Het adres was 12 Hyde Street, New Oxford Street, London, W.C.1. De directeur was Joseph Joseph, de hoofdontwerper was W.A. Appleton.
Radio Instruments maakte vanaf begin jaren '20 van de vorige eeuw onderdelen en professionele ontvangers voor de consumentenmarkt maar ook voor het leger, de posterijen en de BBC. De eerste Engelse apparatuur voor geluidsfilms werd ook door Radio Instruments gemaakt. Het bedrijf werkte ook enige tijd samen met Varley.
In 1930 verhuisde R.I naar een nieuwe fabriek met het adres 40 Purley Way, Croydon. In 1936 werd het bedrijf opgesplitst.
De afdeling voor het vervaardigen van instrumenten werd overgenomen door AGI, Aeronautical and General Instruments, Ltd. Dit bedrijf is nu gevestigd in Poole, Dorset. Het maakte navigatieapparatuur, richtingzoekers en radio- en zendapparatuur. Radio Instruments werd onderdeel van AGI. De laatste radio's van Radio Instruments werden rond 1948 gemaakt.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte het bedrijf Agilux verkenningscamera's voor de luchtmacht en communicatieapparatuur voor het leger en de marine.
In 1946 begon AGI met het produceren van Agilux camera's voor de consumentenmarkt. Men bleef daarmee succesvol tot de jaren '60. Alle onderdelen, lenzen en sluiters werden in het bedrijf zelf gemaakt. Naast camera's werden ook publieke telefoons en andere communicatieapparatuur gemaakt. Voor het leger werden periscopen en vizieren voor geweren geproduceerd. Ook werden de eerste stappen op digitaal gebied gezet.
Vanaf de jaren '90 werd vooral aan militaire en burgerluchtvaart toepassingen gewerkt: meteorologische systemen, landingsbaanverlichting en snelheidsmeters behoren tot het assortiment.
Een deel van het productaanbod van Radio Instruments in 1923

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 03 december 2016