Afstembare raamantenne met versterker
Gemaakt van bruin en wit plastic. De twee spiralen van de antenne zelf zijn van goudkleurig geanodiseerd aluminium. De antenne is geschikt voor ontvangst op de korte golf, de lange golf en de middengolf. De wijzerknop wordt gebruikt voor het afstemmen van de antenne en voor het omschakelen van de golflengte.
De voedingsspanning van 6,3 volt en de hoogspanning van 250 volt voor de EF80 hoogfrequentversterker worden via een met de Capte verbonden buisvoetadapter afgetapt van de radio. Deze adapter wordt in de buisvoet van de eindbuis gestoken, waarna de buis zelf in de bovenzijde van de adapter wordt geplaatst. De antenne wordt verbonden met de antenne- en de aardbus van de radio.
De Chrono Capte heeft een draaibare voet, zodat hij optimaal op een zender kan worden gericht.
Célard maakte verschillende versies van deze antenne: met en zonder uurwerk, met en zonder golflengtevenstertje en met een golflengteschakelaar aan de bovenzijde. Daarnaast leverde men antennes met ingebouwde voeding en antennes die geschikt waren voor gelijkstroomtoestellen en voor u-toestellen.
Omdat de antenne voornamelijk de magnetische component van het antennesignaal ontvangt, wordt een groot deel van de storingen tegengehouden.
Dit type antenne was vooral populair in België en Frankrijk. Deze antenne is Frans en werd gemaakt door Radio-Célard, 32, Cours de la Libération, Grenoble, in de periode 1952-1958.
De oorspronkelijke prijs was 6360 Fr.
Gegevens
Aangeschaft in 2014

Klik op de buis voor meer informatie
Gemaakt in ± 1955
Afmetingen (h x b x d) 32 x 31 x 17 cm
  Gebruiksaanwijzing (Frans)
Achterzijde
Binnenzijde  

Adapter met noval buisvoet

De buisvoetadapter met bovenin een EL41, geplaatst in een radio.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 28 augustus 2021