Eerste indruk

Het toestel is in zeer goede, complete staat, inclusief de originele houten achterwand en de knoppen. Het chassis is vrijwel roestvrij. De kast is fraai maar opnieuw gelakt. Het luidsprekerdoek is net al te fraai maar nog wel origineel. Het netsnoer is van plastic. Het binnenwerk is schoon. De voetjes, die zwart horen te zijn, zijn blank. Zowel het bakelieten randje om de golflengteschaal als de luidsprekergril hebben het correcte opschift "Stokvis Radio".

De beide onderste steunen voor de bevestiging van de achterwand ontbreken, evenals het doekje van de achterwand.
De condensatoren in de beide condensatorblikken zijn vrijwel allemaal lek; een aantal condensatoren in het blik is niet meer aangesloten. Defecte condensatoren die in het blik zitten zijn uitwendig vervangen.
Het toestel is, in tegenstelling tot de overige nog bekende toestellen van dit type, uitgerust met een Amerikaanse bekrachtigde luidspreker. Dit is origineel, er zijn geen andere schroefgaten. De smoorspoel ontbreekt dan ook in het toestel; de veldspoel van de luidspreker wordt daarvoor gebruikt. Dat betekent wel dat het toestel hier en daar nogal is aangepast.
De E462's zijn vervangen door equivalenten van Telefunken.
Restauratie
De twee onbrekende steunen voor de achterwand aangevuld, en de achterwand van een origineel doekje voorzien.
Netsnoer vervangen door een nieuw stofomwikkeld snoer.
De voetjes zwart gemaakt.
Alle weerstanden doorgemeten. R18 en R8 waren te zeer verlopen, vervangen.

De beide condensatorblokken onzichtbaar voorzien van een nieuwe inhoud (C11, C12, C13, C14, C23, C27 en C30). C21 wordt (zoals bij deze chassis wel vaker) niet gebruikt en is ook niet aanwezig in het kleine condensatorblok.

De vier golflengteschakelaars schoongemaakt.

De beide Telefunken buizen vervangen door twee maal Philips E462.
Een aantal weerstanden is aangevuld i.v.m. aanpassing van smoorspoel naar veldspoel.
Nog te doen:

De buisvoeten schoonmaken.

Meten van spanningen en stromen.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op donderdag 01 oktober 2020