Eerste indruk
De kast is in redelijk goede staat. Het craquelé zwarte front is in originele staat, evenals het luidsprekerdoek en de knoppen; de stekker heeft een gat.
De luidspreker is goed; de luidsprekertrafo is onderbroken.
Tegen de zijkanten en op een deel van de bodem zijn stukken modern zilverpapier geplakt. In beide zijkanten zit een gestopt gat.
Van de buizenset is geen enkele lamp meer origineel: er zit een E452T (met zinkverf!) op de plaats van een E462, een E455 op de plek van een andere E462, een CY1(!) in plaats van de E428, een omgesokkelde AL4 op de plaats van de C443 en er is een PV430 gelijkrichter gebruikt i.p.v. een 1823.
Een kijkje onder het chassis toont een flink aantal lang geleden vervangen condensatoren rondom de beide condensatorblikken.
De volumepotmeter van 30.000 ohm is op een aantal plaatsen onderbroken.
Restauratie
De kast en het inwendige schoon en stofvrij gemaakt.
Zilverpapier verwijderd en gaten gestopt.
De buizenset weer aangevuld met originele buizen.
De stekker van het toestel vervangen.
De wisselspanning is aanwezig; de voedingstrafo werkt en het schaallampje licht op.
De condensatoren in beide blikken condensatorbehuizingen zijn ernstig lek en een drietal verbindingsdraden ontbreekt. De inhoud van beide blokken vervangen en de verbindingsdraden opnieuw gelegd met origineel draad. Vervangen condensatoren: C11, C12, C13, C21, C22, C26, C29 en C30.
C6 en C7 zijn lek. Inwendig vervangen.
R1 is oneindig geworden. Inwendig vervangen.
R? ontbreekt. Nieuwe geplaatst.
Het weerstandsbandje van de volumepotmeter vervangen door een nieuw bandje van 30k met een iets kleinere diameter. De hoogte moest iets worden aangepast. Het werkt prima.
Spanningen gemeten na het plaatsen van de gelijkrichter, alles ziet er normaal uit. Ook na plaatsen van de eindbuis zijn de spanningen daar in orde. Het toestel bromt, maar dat kan worden opgelost door de bromcompensatieweerstand in de goede stand te draaien.
Het toestel speelt prima, maar blijkt gevoelig voor buizen waarvan de afscherming niet meer verbonden is met de kathode ("motorboten" aan de korte kant van de middengolf).
Luidsprekertrafo overgewikkeld.
Luidsprekerkabel vastgezet aan de zijwand met een origineel beugeltje.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op maandag 03 december 2018