Home
Radio's
  Brownie
    Model 2 crystal receiver
Luidsprekers
Diversen
Buizen
Nostalgie
Links
Te koop

 
Kristalontvanger

Met gegoten ebonieten kast. Bij de ontvanger werd een spoel geleverd die geschikt was voor de ontvangst van het net gestarte lange golf station 5XX Daventry op 1600 meter. Door het plaatsen van de hoefijzervormige plug zijn de middengolfstations tot 600 meter te ontvangen. Met de knop in het midden is het toestelletje af te stemmen. De knop is verbonden met een metalen schuif die over een spoel bewogen wordt. Bovenop zitten aansluitpunten voor antenne en aarde. Links en rechts van de afstemknop kan een koptelefoon worden aangesloten. Het kristal kon ook worden vervangen door een vast ingesteld kristal, de Brownie Permatector.

De oorspronkelijke prijs was 10/6 shilling. De radio werd voor het eerst op de markt gebracht vanaf september 1925. Een bijpassende 2-lamps versterker (de "Note Magnifier") kwam een jaar later op de markt.
Onderzijde
Advertentie voor de Brownie Model No. 2 in Popular Wireless and Wireless Review van 5 september 1925

Beschrijving van de Brownie Model No. 2 en een aantal accessoires  (waaronder de "Note Magnifier" en de "Permatector") in de calalogus van de The National Radio Exhibition in de New Olympia Hall in Londen, 4-18 september 1926

Gegevens  
Serienummer: geen
Afmetingen (bhd): 15,5 x 8,5 x 14,5 cm
Bouwjaar: 1925
Aangeschaft in: 2013
 
Schema

Wat werd er in 1925 uitgezonden?

 

Luister naar "Heading for Home" door Bert Ralton and his Havanna Band, opgenomen op 30 november 1925

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 05 september 2020