Afstembare raamantenne met versterker in de vorm van een wereldbol
Gemaakt van plastic. De twee spiralen van de antenne zelf zijn van goudkleurig geanodiseerd aluminium. De antenne is geschikt voor ontvangst op de korte golf, de lange golf en de middengolf. De knop in de voet wordt gebruikt voor het afstemmen van de antenne. Daarboven bevindt zich een schuifje voor het omschakelen van de golflengte. Een lampje (6,5 volt, 100 mA) verlicht het plastic in de voet ter hoogte van de afstemknop.
De voedingsspanning van 6,3 volt en de hoogspanning van 250 volt voor de EF80 hoogfrequentversterker worden via een met de Captemonde verbonden buisvoetadapter afgetapt van de radio. Deze adapter wordt in de buisvoet van de eindbuis gestoken, waarna de buis zelf in de bovenzijde van de adapter wordt geplaatst. De gestekkerde draden van de Captemonde worden verbonden met de antenne- en de aardbus van de radio.
De antenne is draaibaar, zodat hij optimaal op een zender kan worden gericht.
Omdat de antenne voornamelijk de magnetische component van het antennesignaal ontvangt, wordt een groot deel van de storingen tegengehouden.
Dit type antenne was vooral populair in België en Frankrijk. Deze antenne is Frans en werd gemaakt door Radio-Célard, 32, Cours de la Libération, Grenoble, in de periode 1955-1958.
Célard maakte deze antenne ook met ingebouwde netvoeding.
De oorspronkelijke prijs was 7890 Fr.
Gegevens
Aangeschaft in 2019

   
Gemaakt in ± 1955
Hoogte 33,5 cm Klik op de buis voor meer informatie
Voet 19,5 x 17 cm    
Diameter bol 22 cm
Gewicht 1,2 kg  
Advertentie in Radio Constructeur et Dépanneur, 1957

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 28 augustus 2021