Afstembare raamantenne met versterker
Gemaakt van kastanjebruin bakeliet. De twee spiralen van de antenne zelf zijn van goudkleurig geanodiseerd aluminium. De antenne is geschikt voor ontvangst op de kortegolf, de langegolf en de middengolf. Het duimwiel aan de voorzijde wordt gebruikt voor het richten van de antenne. Links bevindt zich de knop voor het omschakelen van de golflengte en rechts een knop voor het afstemmen van de antenne. Er is een indicatorlampje (6,3 volt, 100 mA) aangebracht in de voorzijde, onder het duimwiel voor het richten van de antenne.

Hierboven een afbeelding van de antenne uit "L'Haut Parleur" van 14 juni 1951.
Het gaat om model "S". De voedingsspanning van 6,3 volt en de hoogspanning van 250 volt, 7mA, voor de Visseaux 6BA6 hoogfrequentversterker, wordt verzorgd door een transformator. Er zijn ook modellen waarbij de voeding voor de buis wordt gehaald uit de radio, door middel van een speciale buisvoet (model "N").
De antenne is draaibaar, zodat hij optimaal op een zender kan worden gericht.
Omdat de antenne voornamelijk de magnetische component van het antennesignaal ontvangt, wordt een groot deel van de storingen tegengehouden.
Dit type antenne was vooral populair in België en Frankrijk. Deze antenne is Frans en werd gemaakt door Radio-Célard, 32, Cours de la Libération, Grenoble.
De oorspronkelijke prijs was Ffr 7785.
Gegevens
Serienummer 03959

   
Aangeschaft in 2019
Gemaakt in ± 1951
Hoogte 41 cm Klik op de buis voor meer informatie
Voet 18 cm    
Gewicht 1,5 kg  
Voltages 110-240 volt

Advertentie voor een vroeg model van de antenne, waarbij de golflengteschakelaar aan de voorzijde zit en de spiralen niet helemaal rond zijn.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 28 augustus 2021