Afstembare raamantenne met versterker
Gemaakt van crèmewit plastic. De twee spiralen van de antenne zelf zijn van goudkleurig geanodiseerd aluminium. De antenne is geschikt voor ontvangst op de korte golf, de lange golf en de middengolf. De knop onderaan wordt gebruikt voor het afstemmen van de antenne. Rechts achter het fotolijstje bevindt zich een schuif, waarmee de golflengte kan worden veranderd. De gekozen golflengte wordt zichtbaar in het venstertje, rechts van de afstemknop.
De antenne zelf kan optimaal op een zender worden gericht, door met de duim draaien aan het gekartelde wiel onder de afstemknop, tot de gewenste stand is bereikt.
De voedingsspanning van 6,3 volt en de hoogspanning voor de EF80 hoogfrequentversterker worden via een met de Portrait Capte verbonden buisvoetadapter afgetapt van de radio. Deze adapter (in het geval van deze antenne een uitgerust met een octal voet) wordt in de buisvoet van de eindbuis gestoken, waarna de buis zelf in de bovenzijde van de adapter wordt geplaatst. De overgebleven draden van de Portrait Capte worden verbonden met de antenne- en de aardbus van de radio.
Célard maakte verschillende versies van deze antenne: antennes met ingebouwde voeding, antennes die geschikt waren voor gelijkstroomtoestellen en voor u-toestellen.
Omdat dit soort antennes voornamelijk de magnetische component van het antennesignaal ontvangt, wordt een groot deel van de storingen tegengehouden.
Dit type antenne was vooral populair in België en Frankrijk. Deze antenne is Frans en werd gemaakt door Radio-Célard, 32, Cours de la Libération, Grenoble, in de periode 1954-1958.
De oorspronkelijke prijs was 6360 Fr.
Gegevens  
Aangeschaft in 2015
Gemaakt in ± 1955
Afmetingen (h x b x d) 30 x 26 x 11,5 cm
Buis Schema 1  (6BA6) Schema 2 (EF80)

Klik op de buis voor meer informatie Klik op een schema om het te vergroten
Gebruiksaanwijzing (Frans)

Achterzijde

Binnenzijde

Adapter met octal buisvoet

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 28 augustus 2021