Draaibare raamantenne met ingebouwde versterker
In donkerbruin geverfde aluminium behuizing met houten voet. De draaibare raamantenne (twee wikkelingen) is van goudkleurig geŽloxeerd aluminium. Het draaiplateautje van de antenne is gemaakt van rood plastic.
Dit plateautje wordt van binnenuit verlicht door twee lampjes.
Doordat de antenne voornamelijk de magnetische component van het antennesignaal ontvangt, wordt een groot deel van de storingen tegengehouden. De ingebouwde versterker versterkt het antennesignaal behoorlijk, waardoor ook binnenshuis een goede ontvangst mogelijk is.
Dit type antenne was vooral populair in BelgiŽ en Frankrijk.
Itax begon als Etablissements Robert Defossez in 1921. Het bedrijf was gevestigd in Brussel en maakte radiocomponenten en radio's in de jaren '30, '40 en '50.
Gegevens Buis Schema
Serienummer 19458 Klik op de buis voor meer informatie Klik op het schema om te vergroten
Gemaakt in Ī 1959
Aangeschaft in 2012
Afmetingen (h x b x d) 28,5 x 30 x 13,5 cm
Voltages 110-245 volt
Achterzijde
Nadat het apparaat aangesloten is op het lichtnet, de twee stekkers aan de achterzijde aangesloten zijn op de antenne- en aardbus van een radiotoestel en een zender is gevonden op de radio kan daarna de Itax antenne worden afgestemd door middel van de rechter knop. Door de antenne in de juiste stand te draaien kan nog worden bijgeregeld.
Voorzijde
Naast de afstemknop zit een golflengteschakelaar voor korte, midden- en lange golf (OC, PO en GO). Met de rode knop op het draaiplateau kan de antenne in de juiste richting gedraaid worden.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op maandag 29 april 2019